Stabburboksen

Gjenstander med VW logo, eller som har form som en folkevogn, har det med å havne hjemme hos glade mennesker med VW-interesse. Enten det er holdere til toalettpapir, kulepenner eller kakeformer så er det nesten alltid én som skal utvide samlingen sin med et nytt objekt. Og det jo morsomt! Men enkelte ganger kan det ta litt av... Slik gikk det med turskrinet som Stabburet AS lanserte i 1958 - eller Stabbur-boksen som vi kjenner den.

Som emballasje for poser med agurker og rødbeter ble den distribuert ut til matbutikker over hele landet. Hver boks inneholdt 25 poser av agurker og like mange poser med rødbeter. Detaljistene som mottok skrinene solgte posene enkeltvis til forbruker. Skrinene ble også solgt, tomme eller med innhold. VWACB får opplyst av Stabburet at boksene var i prislistene i 1958 og -59. Turskrinene ble også gitt som julegave til de ansatte julen 1958.

Når boksen ble oppdaget av VW entusiaster vet vi ikke, men den har vært med oss en god periode nå - som samleobjekt. Og hva er det som gjør turskrinet så populært? Jo, det er avbildet en folkevogn på boksen! Ikke hvilken som helst folkevogn heller, men en Split!. Og da er det jo ikke rart tusenlappene flyr om man vil skaffe seg en. Og den er virkelig et ettertraktet objekt for samlere - verden over. Kanskje ikke så rart, opplaget er lite og skrinet bare ble distribuert i Norge i to år.

VWACB ønsker gjerne å komme i kontakt med mennesker som kan fylle ut historien. Vet du noe, ta kontakt: post@vwacb.com
Klubben ønsket lenge å få en Stabburboks i samlingen vår. Dette ønske fikk vi oppfylt da vi var på besøk hos Café Capello. De glade café vertene, Kari og Olav, donerte en flott Stabburboks til klubbsamlingen vår. Vi er svært takknemlig! Den vil få et godt hjem og forbli i klubbens eie.


Det er ikke rart den er ettertraktet. Man får tårer i øynene, så vakker er den!