Fun Run 2005

8 januar var det tid for ”Fun Run” igjen. Volkswagen Auto Club Mjøsa har arrangert dette treffet i noen år nå og med stor suksess. Så det var vel bare rett og rimelig at en liten delegasjon fra VWACB stillte opp i år. Vi ”heiv” oss i bilen og satte kurs mot Oslo. Her ble det lesset av noen deler til andre likesinnede før vi dro til utgangspunktet for felleskjøringen; Gjelleråsen.

Vel framme på Gjøvik måtte vi bare konstatere at T3 Syncroen vi kjørte med ikke var helt i form til rebusløp. Med en sylinder ute av spill gikk det litt for trått i oppoverbakkene men østlendingene visste råd. Vi ble innlosjert i en '72 doka sammen med tre innfødte entusiaster. Det var utrolig å se hvilke biler folk stilte i. Senkede cal-lookere, cabrioleter med taket nede(!), osv. Biler som her i Bergen nok ville stått under et trekk i garasjen av frykt for salt. 37 kjøretøy må nok sies å være et oppmøte det står respekt av i slikt vær. Grunnet sludd og regn ble postene i løpet kortet noe ned. Kjegle-slalom ble det dog tid til og dette var meget underholdende på det våte føret. Etter et par timers felleskjøring endte hele følget på et grendahus hvor det ble delt ut premier, holdt loddsalg og snakket vw. Gjett hvem som vant "longest distance"?

Vi måtte også benytte kvelden til å vise T3en litt omtanke. Ved hjelp av lokale ”busseksperter” ble feilen til slutt lokalisert og utbedret. En tett dyse og en gåen pluggkabel endte i bosset.

Etter en god natts søvn vendte vi snuten mot Drammen der deler skulle plukkes opp og transporteres hjem. Vi fikk snust litt på et par flotte prosjekter i tillegg. Etter en times stabling på profesjonellt vis ble det plass til alt.

Veien tilbake til Bergen var fyllt av herlig motorlyd da eksosanlegget bestemte seg for å ta kvelden. Men motoren gikk feilfritt og 05.30 trillet vi inn i byen med Norges beste VW-klubb, Bergen. Takk til VWACM for en helt ny treffopplevelse for oss vestlendinger!